楊博偉 發表於 2003-6-27 00:30

但是阿....縱使學友有如此耀眼的成績
又想到唱片公司的如此對待(不認真宣傳)....
就讓我想送她汽油和火柴
很明顯的!!被A先生帶壞了!!

sand 發表於 2003-6-27 01:07

copy from other forum

why IFPI又唔肯公怖銷量數字????

因為當年IFPI俾某幾間唱片公司篤數篤得太勁...
完全失去公信力...俾人勁話...
根住就唔再公佈咩啦...
最勁都係某女歌手...係邊個就唔好講喇...
不過原本上榜週數o既最耐o既"真情流露"...紀錄亦都俾佢破o左...
(以上係綜合當年多份報章o既報導...有幾可信就不得而知啦...)

某女歌手=xxx
不用說吧  ;-)

但是阿....縱使學友有如此耀眼的成績
又想到唱片公司的如此對待(不認真宣傳)....
就讓我想送她汽油和火柴
很明顯的!!被A先生帶壞了!!

大家中霹靂火跟A文聰滴毒滴太多嘍....
不過學友真是太厲害了...
果真是神... :lol:

小吟 發表於 2003-6-28 01:18

哈哈
歌神這個封號可不是隨便說說而已
有實力就是不一樣

嘉惠 發表於 2003-6-29 12:14

學友真是太厲害了
而且就算現在唱片公司不努力宣傳也是賣的很好
我想好歌大家一定會欣賞
何況加上神的聲音 :lol:

nobody 發表於 2003-6-30 18:14

香港人好像很少聽國語歌吧!
不然怎麼只有一張國語專輯!

sand 發表於 2003-7-1 06:49

copy from other forum

why IFPI又唔肯公怖銷量數字????

因為當年IFPI俾某幾間唱片公司篤數篤得太勁...
完全失去公信力...俾人勁話...
根住就唔再公佈咩啦...
最勁都係某女歌手...係邊個就唔好講喇...
不過原本上榜週數o既最耐o既"真情流露"...紀錄亦都俾佢破o左...
(以上係綜合當年多份報章o既報導...有幾可信就不得而知啦...)

某女歌手=xxx
不用說吧  ;-)
翻譯這段

為甚麼 IFPI 又不肯公佈銷量數字????

因為當年IFPI 被某幾間唱片公司報大數太厲害...
完全失去公信力...被人投訴...
後來就不再公佈啦...
最勁都是某女歌手...是那個就不好講喇...
不過原本上榜週數最久的"真情流露"...紀錄亦都被她破了...
(以上是綜合當年多份報章的報導...有幾可信就不得而知啦...)

細看原來50周冠軍由1993 年 4 月 29 日開始計算
即沒有包括真情流露、 愛火花、 一顆不變心、 愛你多一些精選 等
其中真情流露、 愛火花更是學友在香港最高銷量大碟
若把這些一併計算
更是不得了  :lol:

t039056 發表於 2003-7-2 10:38

學友真的很棒,我就知道我的選擇是不會錯的,
學友真厲害. :-D

mnijc 發表於 2003-7-4 19:05

是阿是阿...
看了真的很高興...
開玩笑...
神就是神阿...
頁: 1 [2]
查看完整版本: 看了會很開心...