志偉淘大舞獅重現歡樂→於 2004-03-14 11:42:07

發佈者: jacky | 發佈時間: 2012-11-29 11:15| 查看數: 1187| 評論數: 0|帖子模式

發表者: jacky 於 2004-03-14 11:42:07 (257 人閱讀過)

志偉淘大舞獅重現歡樂
學友熱 3月 14日 星期日 03:00 更新

【東方日報專訊】曾志偉、劉德華、張學友等一班《江湖》主要演員,昨日於九龍灣淘大商場某食肆筵開十二席,為新片舉行煞科宴,開席前眾演員與大批街坊在淘大的露天步行街駐足欣賞醒獅表演,場面非常熱鬧。

身為老闆的志偉揚言:「一年前淘大發生好多事,今日我特登揀呢度,畀大家睇到場面幾開心,證明畀大家知已經冇晒事!」

而自爆經常到淘大的劉德華亦表示:「沙士排我第一個來淘大,我不嬲都有來,仲早過何志平(新聞 - 網站 - 圖片)十五分鐘添,冇事!」

至於張學友對於控告《壹週刊》一事,他說:「我做我可以做,希望以正視聽,係大事定小事,大家睇法會有唔同,大前提係唔可以影響生活,我已經交畀律師研究。(有冇考慮請保鏢?)冇用,又唔係講打講殺。」

學友頸軟骨凸出

學友又表示當日因受到志偉親臨探病所感動,才接拍《江湖》,他說:「之前我條頸有節軟骨凸出,其實用右手做人都可能有呢種問題,若唔理佢,最嚴重係要做大手術將軟骨取出,到時咪會矮囉!次志偉咁有心來探我,我感激佢咪拍《江湖》囉!」

而對於片中有講述陳冠希(新聞 - 網站 - 圖片)人狗交的敏感情節,學友說:「我唔知係點拍,以前戲都拍過食屎、飲尿,係交代手法。(你會唔會拍?)睇個古仔合唔合理,而家Edison係畀人蹧躓,唔係自願,我一係唔接,接就唔理,不過我戲面都冇乜大膽。」

最新評論

【分享到…】
【學友新聞】
張學友加場攻蛋3分30秒完售 3場吸58萬人上線瘋搶
張學友加場攻蛋3分30秒完售 3場吸58萬人上線瘋搶 太報 黃于珊 2024年4月21日 週日 下 ...
張學友小巨蛋宣布加3場 「連續3週末唱9場」刷新個人紀錄
張學友小巨蛋宣布加3場! 「連續3週末唱9場」刷新個人紀錄 TVBS新聞網 羅子欣 的故事 ...
海關戰線|宣布暑期出戰 謝霆鋒首與張學友合作
海關戰線|宣布暑期出戰 謝霆鋒首與張學友合作兼任武指爬吊車 香港01 撰文:許育民出 ...
張學友台北小巨蛋門票賣完!80萬人搶6萬張票
張學友台北小巨蛋門票賣完!80萬人搶6萬張票 主辦:溝通加場中 記者吳雨婕/台北報導 ...
張學友小巨蛋瞬間秒殺!萬人哭天喊地 加場可能
張學友小巨蛋瞬間秒殺!萬人哭天喊地 加場可能主辦方說話了 TVBS記者 劉建偉 報導 發 ...
張學友60+巡迴演唱會 台北站 - 售票資訊
【TOYOTA 張學友60+巡迴演唱會 台北站】- 售票公告 ※ 演出地點:台北小巨蛋 (臺 ...
張學友宣布5/31來台攻蛋連唱6場 搶票日期曝光了
張學友宣布5/31來台攻蛋連唱6場 搶票日期曝光了 12:232024/03/20 中時 黃雯犀 睽違7 ...
張學友上海演唱會取消「賠償粉絲住宿交通」
張學友上海演唱會取消「賠償粉絲住宿交通」 網讚:真是業界「神級」榜樣! 中天新聞網 ...
張學友回應ICU病重傳聞:確診新冠 正在家中自我隔離
張學友回應ICU病重傳聞:確診新冠 正在家中自我隔離 鳳凰網娛樂 2024年03月08日 15:58 ...

手機版 | 文字版 | 【學友熱】Jacky Fever Club   

GMT+8, 2024-5-2 19:09 , Processed in 0.089073 second(s), 26 queries .