陳 慧 嫻 俾 學 友 突 襲 大 叫 走 光→sand 於 2003-07-07 21:35:04

發佈者: jacky | 發佈時間: 2012-11-29 11:04| 查看數: 1768| 評論數: 0|帖子模式

發表者: sand 於 2003-07-07 21:35:04 (324 人閱讀過)

蘋果日報 2003-7-7

名 花 有 主 咪 玩 Juno 啦
陳 慧 嫻 俾 學 友 突 襲 大 叫 走 光

陳 慧 嫻 前 晚 在 紅 館 舉 行 尾 場 個 唱 , 邀 請 張 學 友 擔 任 嘉 賓 , 沒 料 到 學 友 一 出 場 即 抱 起  裙 子 的 她 , 令 她 險 些 春 光 乍 洩 。 名 花 有 主 的 陳 慧 嫻 又 頻 頻 拿 麥 浚 龍 ( Juno ) 開 玩 笑 , 戲 言 若 請 Juno 做 嘉 賓 , 怕 被 對 方 搶 風 頭 。  

陳 慧 嫻 一 連 兩 晚 在 紅 館 舉 行 的 「 陳 慧 嫻 珍 演 唱 會 」 , 前 晚 圓 滿 結 束 。 張 學 友 擔 任 表 演 嘉 賓 , 一 出 場 即 抱 起 她 , 嚇 得 她 花 容 失 色 。
陳 慧 嫻 繼 大 前 晚 在 台 上 向 男 友 謝 國 麟 醫 生 發 表 愛 的 宣 言 後 , 前 晚 又 頻 頻 拿 麥 浚 龍 來 開 玩 笑 。

明 寸 王 鋒 戀
陳 慧 嫻 問 台 下 一 位 男 fans 喜 不 喜 歡 她 時 , 台 下 fans 表 示 喜 歡 , 但 陳 慧 嫻 卻 說 : 「 你 最 鍾 意 我 ? 最 衰 我 名 花 有 主 啦 ! 你 外 形 咁 似 Juno , 我 都 好 鍾 意 Juno  , 最 衰 我 大 佢 咁 多 啦 , 不 過 ,  家 興 姊 弟 戀 , 可 惜 我 唔 係 叫 阿 菲 ( 王 菲 ) 啦 ! 」
之 後 陳 慧 嫻 獻 唱 《 紅 茶 館 》 , 在 獨 白 時 , 她 開 始 滔 滔 不 絕 大 談 Juno : 「 其 實 Juno 都 幾 好  , 點 解 冇 人 鍾 意 佢 ? 可 能 有 人 鍾 意 , 你 唔 知 呢 ! 」 陳 慧 嫻 請 嘉 賓 上 台 時 , fans 即 大 喊 Juno 名 字 , 但 她 卻 笑 說 : 「 唔 係 Juno , Juno 留 番 畀 陳 少 寶 啦 , 學 陳 奕 迅 話 齋 , 容 乜 易 俾 佢 ( Juno ) 搶  我 塊 鏡  ! 」
擔 任 嘉 賓 的 學 友 甫 出 場 , 即 抱 起 穿 裙 子 的 陳 慧 嫻 , 嚇 得 她 呱 呱 大 叫 : 「 做 乜  , 俾 人 睇 晒 啦 ! 」 記 者 在 慶 功 宴 上 問 陳 慧 嫻 為 何 頻 頻 提 起 Juno ? 她 說 : 「 講  笑 之 嘛 , 我 見 『 左 麟 右 李 』 成 日 搵 佢  講 笑 。 我 唔 識 Juno , 只 係 曾 經 頒 過 獎 畀 佢 , 覺 得 佢 都 幾 有 禮 貌  ! 」

最 後 的 男 人
問 陳 慧 嫻 男 友 聽 見 她 的 愛 的 宣 言 後 有 何 反 應 ? 她 甜 絲 絲 說 : 「 佢 話 佢 鍾 意  個 係 我 , 唔 係 陳 慧 嫻 , 又 同 我 講 I love you 。 」 陳 慧 嫻 更 寄 望 謝 醫 生 能 成 為 她 最 後 一 個 男 人 。
採 訪 : 胡 比   攝 影 : 陳 偉 權

學 友 拖 著 慧 嫻 演 出 , 更 忽 然 抱 起 她

最新評論

【分享到…】
【學友新聞】
張學友加場攻蛋3分30秒完售 3場吸58萬人上線瘋搶
張學友加場攻蛋3分30秒完售 3場吸58萬人上線瘋搶 太報 黃于珊 2024年4月21日 週日 下 ...
張學友小巨蛋宣布加3場 「連續3週末唱9場」刷新個人紀錄
張學友小巨蛋宣布加3場! 「連續3週末唱9場」刷新個人紀錄 TVBS新聞網 羅子欣 的故事 ...
海關戰線|宣布暑期出戰 謝霆鋒首與張學友合作
海關戰線|宣布暑期出戰 謝霆鋒首與張學友合作兼任武指爬吊車 香港01 撰文:許育民出 ...
張學友台北小巨蛋門票賣完!80萬人搶6萬張票
張學友台北小巨蛋門票賣完!80萬人搶6萬張票 主辦:溝通加場中 記者吳雨婕/台北報導 ...
張學友小巨蛋瞬間秒殺!萬人哭天喊地 加場可能
張學友小巨蛋瞬間秒殺!萬人哭天喊地 加場可能主辦方說話了 TVBS記者 劉建偉 報導 發 ...
張學友60+巡迴演唱會 台北站 - 售票資訊
【TOYOTA 張學友60+巡迴演唱會 台北站】- 售票公告 ※ 演出地點:台北小巨蛋 (臺 ...
張學友宣布5/31來台攻蛋連唱6場 搶票日期曝光了
張學友宣布5/31來台攻蛋連唱6場 搶票日期曝光了 12:232024/03/20 中時 黃雯犀 睽違7 ...
張學友上海演唱會取消「賠償粉絲住宿交通」
張學友上海演唱會取消「賠償粉絲住宿交通」 網讚:真是業界「神級」榜樣! 中天新聞網 ...
張學友回應ICU病重傳聞:確診新冠 正在家中自我隔離
張學友回應ICU病重傳聞:確診新冠 正在家中自我隔離 鳳凰網娛樂 2024年03月08日 15:58 ...

手機版 | 文字版 | 【學友熱】Jacky Fever Club   

GMT+8, 2024-4-26 05:36 , Processed in 0.189206 second(s), 26 queries .