華仔否認學友為婚變訴苦→ayu8389 於 2004-02-26 23:10:49

發佈者: jacky | 發佈時間: 2012-11-29 11:14| 查看數: 1179| 評論數: 0|帖子模式

發表者: ayu8389 於 2004-02-26 23:10:49 (278 人閱讀過)

星 島 日 報 報 道 ) 劉 德 華 前 晚 到 高 街 繼 續 趕 拍 電 影 《 江 湖 》 , 問 到 華 仔 進 入 傳 聞 中 的 「 鬼 屋 」 時 有 沒 有 特 別 作 準 備 ﹖ 華 仔 說 ﹕ 「 開 拍 前 我 已 經  門 外 拜  神 , 都 唔 使 其 他 特 別 準 備 啦 ﹗ 而 且 阿 倫 ( 譚 詠 麟 ) 一 到 就 已 經 神 憎 鬼 厭 , 佢 又  到 開 符 水 , 所 以 大 家 都 唔 使 太 擔 心 , 只 要 誠 心 上 香 就 唔 會 有 問 題 , 老 實 講 我 自 己 就 未 親 身 見 過 同 未 聽 過 。 」

對 於 有 報 道 指 學 友 婚 姻 出 現 問 題 , 在 拍 攝 現 場 向 華 仔 訴 苦 , 華 仔 表 示 未 與 學 友 傾 談 工 作 以 外 的 事 , 他 說 ﹕ 「 我 同 學 友 只 係 傾 工 作 方 面   , 冇 講 過 家 事 。 我 個 人 覺 得 屋 企 人 唔 可 以 亂 寫 , 可 能 站 在 雜 誌 立 場 係 無 可 厚 非 。 上 次 報 道 寫 我 破 產 都 只 係 我 個 人  事 , 不 過 今 次 影 響 到 人  一 家 三 口 就 唔 係 咁 好 啦 。 ( 但 報 道 內 提 及 你 拍 《 江 湖 》 係 執 黎 明 二 灘 ﹖ ) 我 都 係 睇 段 報 道 先 知 , 不 過 你  問 番 老 細 啦 , 或 者 叫 本 雜 誌 問 番 黎 明 , 因 為 我   生 活 、 事 件 , 那 本 雜 誌 比 我  清 楚 。 」

最新評論

【分享到…】
【學友新聞】
張學友加場攻蛋3分30秒完售 3場吸58萬人上線瘋搶
張學友加場攻蛋3分30秒完售 3場吸58萬人上線瘋搶 太報 黃于珊 2024年4月21日 週日 下 ...
張學友小巨蛋宣布加3場 「連續3週末唱9場」刷新個人紀錄
張學友小巨蛋宣布加3場! 「連續3週末唱9場」刷新個人紀錄 TVBS新聞網 羅子欣 的故事 ...
海關戰線|宣布暑期出戰 謝霆鋒首與張學友合作
海關戰線|宣布暑期出戰 謝霆鋒首與張學友合作兼任武指爬吊車 香港01 撰文:許育民出 ...
張學友台北小巨蛋門票賣完!80萬人搶6萬張票
張學友台北小巨蛋門票賣完!80萬人搶6萬張票 主辦:溝通加場中 記者吳雨婕/台北報導 ...
張學友小巨蛋瞬間秒殺!萬人哭天喊地 加場可能
張學友小巨蛋瞬間秒殺!萬人哭天喊地 加場可能主辦方說話了 TVBS記者 劉建偉 報導 發 ...
張學友60+巡迴演唱會 台北站 - 售票資訊
【TOYOTA 張學友60+巡迴演唱會 台北站】- 售票公告 ※ 演出地點:台北小巨蛋 (臺 ...
張學友宣布5/31來台攻蛋連唱6場 搶票日期曝光了
張學友宣布5/31來台攻蛋連唱6場 搶票日期曝光了 12:232024/03/20 中時 黃雯犀 睽違7 ...
張學友上海演唱會取消「賠償粉絲住宿交通」
張學友上海演唱會取消「賠償粉絲住宿交通」 網讚:真是業界「神級」榜樣! 中天新聞網 ...
張學友回應ICU病重傳聞:確診新冠 正在家中自我隔離
張學友回應ICU病重傳聞:確診新冠 正在家中自我隔離 鳳凰網娛樂 2024年03月08日 15:58 ...

手機版 | 文字版 | 【學友熱】Jacky Fever Club   

GMT+8, 2024-4-29 06:53 , Processed in 0.103017 second(s), 26 queries .