學友嫌林嘉欣片場嗲導演老公難頂

發佈者: jacky | 發佈時間: 2016-3-12 21:12| 查看數: 1155| 評論數: 0|帖子模式

學友嫌林嘉欣片場嗲導演老公難頂
03月11日(五) 16:20

學友爆林嘉欣(上圖右)成日喺片場同佢導演老公袁劍偉(紅圈)撒嬌。

【on.cc東網專訊】 「影后」林嘉欣及張學友接受有線節目訪問,相隔十三年後再度合作的二人暢談拍攝電影《暗色天堂》的點滴。學友更大爆嘉欣經常於片場向導演老公袁劍偉撒嬌,他對此搞笑「投訴」好難頂:「食飯時佢哋將菜夾嚟夾去,導演有時讚我做得好,嘉欣就嗲爆咁問『咁我呢?』好難頂!如果導演淨係拍佢唔拍我都正常嘅,話晒嘉欣係佢太太,起碼有個理由解釋,唔關我演得差事。」

夫妻檔唔尷尬
而嘉欣則表示與老公袁劍偉首度夫妻檔上陣亦不怕尷尬:「我有同佢講過唔一定要搵我演,如果有第二個仲適合嘅演員做都可以,不過佢話寫劇本時都係諗住我,咁咪由我演囉,冇咩所謂。」

視學友為哥哥
嘉欣又稱首次與學友合作時只有十多歲,故把對方視為哥哥。學友聞言就笑說:「好似父母對住子女咁,永遠都覺得佢哋係小朋友,今次合作我都唔覺得嘉欣有咩唔同,佢仲係好似十幾歲時個樣。」嘉欣又感激多年前學友教路演喊戲:「當年我冇演戲經驗,有場戲我喊唔出,學友好安靜咁同我排戲,直至我成功喊,點知原來導演喺後面影咗,好多謝學友咁幫一個新人,所以依家同佢做對手戲都好安心。」她又賣口乖盛讚學友靚仔:「佢係靚仔,但唔會太靚仔,演戲唔會有包袱,做喜劇一樣咁搞笑。」

嘉欣(右)話第一次同學友合作嗰陣就係有十幾歲,所以將學友當成哥哥。

學友聽到嘉欣(右)咁講,就即刻變身父母話永遠都覺得佢哋係小朋友。

最新評論

【分享到…】
【學友新聞】
張學友加場攻蛋3分30秒完售 3場吸58萬人上線瘋搶
張學友加場攻蛋3分30秒完售 3場吸58萬人上線瘋搶 太報 黃于珊 2024年4月21日 週日 下 ...
張學友小巨蛋宣布加3場 「連續3週末唱9場」刷新個人紀錄
張學友小巨蛋宣布加3場! 「連續3週末唱9場」刷新個人紀錄 TVBS新聞網 羅子欣 的故事 ...
海關戰線|宣布暑期出戰 謝霆鋒首與張學友合作
海關戰線|宣布暑期出戰 謝霆鋒首與張學友合作兼任武指爬吊車 香港01 撰文:許育民出 ...
張學友台北小巨蛋門票賣完!80萬人搶6萬張票
張學友台北小巨蛋門票賣完!80萬人搶6萬張票 主辦:溝通加場中 記者吳雨婕/台北報導 ...
張學友小巨蛋瞬間秒殺!萬人哭天喊地 加場可能
張學友小巨蛋瞬間秒殺!萬人哭天喊地 加場可能主辦方說話了 TVBS記者 劉建偉 報導 發 ...
張學友60+巡迴演唱會 台北站 - 售票資訊
【TOYOTA 張學友60+巡迴演唱會 台北站】- 售票公告 ※ 演出地點:台北小巨蛋 (臺 ...
張學友宣布5/31來台攻蛋連唱6場 搶票日期曝光了
張學友宣布5/31來台攻蛋連唱6場 搶票日期曝光了 12:232024/03/20 中時 黃雯犀 睽違7 ...
張學友上海演唱會取消「賠償粉絲住宿交通」
張學友上海演唱會取消「賠償粉絲住宿交通」 網讚:真是業界「神級」榜樣! 中天新聞網 ...
張學友回應ICU病重傳聞:確診新冠 正在家中自我隔離
張學友回應ICU病重傳聞:確診新冠 正在家中自我隔離 鳳凰網娛樂 2024年03月08日 15:58 ...

手機版 | 文字版 | 【學友熱】Jacky Fever Club   

GMT+8, 2024-4-29 10:44 , Processed in 0.120919 second(s), 33 queries .